GESPECIALISEERDE GGZ & PSYCHOTHERAPIE

Wat is Gespecialiseerde GGZ en psychotherapie?

Bij PraktijkPEP wordt naast de basis generalistische GGZ eveneens de mogelijkheid geboden voor gespecialiseerde behandeling (voorheen 2elijns behandeling) voor kinderen, volwassenen en ouderen. Deze behandeling richt zich meer complexe klachten en problemen als eerdere behandeling in de BG GGZ niet voldoende is geweest. Deze behandelingen zijn vaak langduriger en intensiever.

Bij Praktijk PEP werken meerdere ervaren klinisch psychologen en een psychiater/psychotherapeut die naast de behandeling of psychotherapie ook voor consultatie in de basis GGZ kunnen worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld als er sprake is van complexe of risicovolle behandeldilemma’s.

U kunt doorverwezen worden naar de Specialistische GGZ als u last heeft meer ernstige en/of complexe psychische of psychiatrische klachten. Dit wordt ook wel 2e lijns zorg genoemd.
In de specialistische zorg zal daarnaast ook veel nadruk liggen op het proces wat iemand doormaakt, of het proces van de therapie. Het doel is door dit proces een meer structurele verandering in het persoonlijk functioneren en de zelfbeleving te realiseren.

Heeft u klachten die vallen onder de  Basis Generalistische GGZ klik dan hier.

Kosten

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig met een duidelijk motivatie en een (vermoedelijke) diagnose. Met alle verzekeraars zijn hiervoor contracten afgesloten.

Menu