Wat kost de behandeling
bij Praktijk PEP?

De kosten bij Praktijk PEP simpel uitgelegd

 

Kortgezegd; de kosten voor behandeling en diagnostiek in onze praktijk worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering als u een verwijsbrief van de huisarts heeft voor  behandeling bij een klinisch psycholoog of psychotherapeut.

Praktijk PEP heef met alle zorgverzekeringen contracten zodat ook de rekening iedere maand rechtstreeks door ons naar de zorgverzekering wordt gestuurd. Daar krijg je dan een overzicht van. Houd er rekening mee dat er een wettelijk eigen risico is van 385 euro per jaar, welke door je zorgverzekering met je verrekend wordt.

We werken in onze praktijk via het nieuwe Zorg Prestatie Model waarin het principe ‘planning is realisatie’ geldt. Dat betekent dat we van tevoren tijd inplannen en dat die tijd met de zorgverzekering wordt verrekend. Hierbij worden verschillende tarieven gehanteerd die afhankelijk zijn van de contracten met de zorgverzekering, de geplande tijd en het beroep van de behandelaar.

Niet vergoede behandeling
Bepaalde klachten of problemen vallen niet onder de verzekerde zorg, zoals slaap- werk- en relatieproblemen en aanpassingsstoornissen. U kunt dan wel bij onze praktijk in behandeling. Dan geldt het zogenoemde onverzekerde zorgtarief (OZT). Dit tarief is:

45 minuten 120,- euro en
60 minuten 160,- euro.

Behandeling is dan voor eigen kosten. U heeft dan geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Deze kosten betaal je direct via een betaalverzoek.

No-show
Bent u verhinderd, dan kunt u de afspraak zo vroeg mogelijk afzeggen bij uw eigen behandelaar. Iemand anders kan dan nog gebruik maken van deze tijd. Indien u de afspraak niet binnen 24 uur afzegt, ook bij overmacht, of wanneer u niet op een afspraak verschijnt heeft dit financiele consequenties. Dit zogenoemde no-show tarief is 60 euro. Deze kosten zijn voor eigen rekening en kunt u de eerstvolgende afspraak met een betaalverzoek betalen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NZA, de Nederlandse Zorg Autoriteit. 

Menu